« first day (20 days earlier)      last day (2613 days later) » 

7:42 AM
@Chizh Це нормально, що у людей нема змоги однаково активно всі три тижні працювати над сайтом. Сподіватимемось, що після старту паблік, почнеться навала:)
 
8:16 AM
@Yola я помірно оптимістично надіюся на помірно бадьорий ріст кількості avid users. справжню навалу можемо й не витримати :)
 
 
1 hour later…
9:29 AM
до слова: переклавши "avid" на різних ресурсах, отримав варіанти "жадібний", "захланний", "ласий", "який прагне", "жадає". цікаво, якй найкраще охарактеризувати таких корисутвачів? серед усіх варіантів "який прагне" найоптимальніший, однак, воно якось не лаконічно.
хотів задати таке питання, однак, ймовірно, тут вже велась дискусія стосовно цього терміну
 
Batia, I'm an avid :)
 
10:02 AM
avid [ˈævɪd] adj
1) жа́дібний, нена́ситний, заже́рливий
2) завзя́тий, палки́й, запе́клий
гадаю в нашому випадку це можуть бути завзяті користувачі
 
угу, серед запропонованих варіантів "завзяті" мені найбільш іпонує
 
 
5 hours later…
3:12 PM
Привіт.
А коли приватна бета перетвориться на публічну?
 
@P.Vovk http://area51.stackexchange.com/proposals/94001/ukrainian-language

говорить 20 days in beta

наскільки я розумію приватна бета - це три тижні, тобто 21 день
 
а де це можна побачити, про три тижні?
і я з вами і bytebuster згодний, що треба якось заохочувати нових користувачів, навіть на меті питання ставив.
мабуть, нам просто треба більше людей? десь ще запостити
чи краще працювати з тими 600-ма, що вже є?
 
4:10 PM
Переглянув нашвидкуруч кілька схожих розділів (french, rus, latin) і зауважив, що одні з найбільш відвідуваних, є простенькі питання, відповідь на котрі можна отримати, ввівши це ж питання у гуглі. Себто, якщо провести аналогію, то це могли б бути питання "котра година чи яка година", "окремо ... чи разом". Так ось, трапляється, над такими речами сам задумуєшся і ідеш перевіряти у словник чи гугл.
Як гадаєте, чи варто в таких ситуаціях створювати питання, якщо знайти відповідь деінде значно легше? це б додало трафіку/користувачів, коли сайт буде відкритим. Я, звісно, не закликаю займатись переписуванням поширених питань, однак, чи вітаються такі питання взагалі?
 
@P.Vovk якщо зайти на будь-яке запитання в режимі гостя, то буде видно, що "Warning: this site is currently in private beta for at least 1 more day." Хоча немає гарантії, що це повідомлення не "залипне" так назавжди :)
 
@meenternet якщо вам на думку спадають такі запитання - обов’язково задавайте. Не треба думати, що щось "занадто легко", треба якомога більше запитань і відповідей.
@NashBridges дякую)
 
@meenternet meta.ukrainian.stackexchange.com/questions/6/… На етапі бети від нас вимагається якість. Десь я бачив (але не можу знайти посилання), що питання, на які можна знайти легко знайти відповіді (наприклад, у вікі), не заохочуються. В той же час, не думаю, що надалі хтось буде контролювати
 
4:51 PM
Good news, everyone! :)
2
 
222 запитання, близько 444 відповідей, є що почитати ;)
 
Вітаю всіх, хто доклався до цієї нелегкої справи!
 
 
Happy Birthday !!! :)
 
А обіцянки вони перераховують вночі?
committed users
442 users committed
41.9% signed up for beta
0% fulfilled commitment
 
5:02 PM
А, так! Сашко - чемпіон!
 
@NashBridges Може через годину. Я дізнався про паблік бету через отримання беджу "бета" Voted 10 times, added 3 posts score > 0, and visited the site on 3 separate days during the private beta.
До речі з 43 avid users 35 отримали цей бедж, це справді круто, зважаючи на срібний статус.
 
 
1 hour later…
6:15 PM
Hi! :)
 
@HenryWHHackv2.0 Hi!
 
 
2 hours later…
8:28 PM
@HenryWHHackv2.0 Hi, and welcome!
 
Yay, let's keep the pace!
 
Also I have used this chatroom before so no need for welcomes. ;)
 
@HenryWHHackv2.0 a little misunderstanding, sorry
 
Nothing wrong with a welcome btw.
 
8:48 PM
Is anybody planning to announce the launch of the private beta anywhere?
 
What private beta?
 
public, I mean
 
 
1 hour later…
9:53 PM
@P.Vovk на мейні є віджет "Help us grow this site!" зі зручними кнопками. можна проанонсувати власноруч (що я вже зробив просто запостивши посилання у фейсбук з текстом типу "Гарні новини, ukrainian.SE вийшов в публічну бету")
 
Привіт, не можу створити питання :( вискакує повідомлення "The question doesn't meet ..."
 
@Chizh на свою сторінку - завжди можна, але ж є сторінки на кшталт "и так поймут", "український фейсбук", "словотвір" і т.ін.
@maccstax не пояснюють, чому?
 
ні. можливо, я використав заборонені слова?
На одній з видів (чорний гумор, непристойності) гри "Що? Де? Коли?" було питання про прихований зміст вислову "копав криниченьку", який має відношення до статевого акту. Самого питання, на жаль, вже не пригадаю. Якщо не помиляюсь, воно стосувалось українських народних пісень.

Отже, питання: **Чи дійсно це так і чи є якісь підтвердження?**
ось питання
This question body does not meet our quality standards. Please make sure that it completely describes your problem - including what you have already tried - and is written using proper grammar.
ось повідомлення
 
@P.Vovk ну то треба шукати адмінів тих сторінок
 
бачив опис схожої проблеми тут meta.ukrainian.stackexchange.com/q/39/584
але мені нічого не підсвічує
спробую додати більше тексту
 
10:05 PM
@maccstax в мене таке було.

1 спробуй переформулювати питання більш точно, "чи має вираз "копати криниченьку" ідеоматичне значення доичне статевих зносин?"

2 додай посилання на текст пісні "Копав, копав криниченьку", про яку вочевидь йшлося у запитанні


3 додай цитату з пісні з уживанням "двозначної словосполуки"

4 На одній з видів (чорний гумор, непристойності) гри "Що? Де? Коли?" - виглядає, що прикментик не відповідає іменнику по граматичному роду - краще якось більш точно переформулювати
 
дякую! зараз спробую
 
@Chizh насправді, ні, треба просто написати в повідомлення сторінки, вони іноді публікують
 
@Chizh дякую за допомогу, спрацювало
 
10:21 PM
@maccstax я всеж трохи підредагував, подивіться будласка чи не зпаплюжив сенс :)
 
@Chizh ще раз дякую) звісно, має. я тут поки освоююсь, тому за мною варто дивитись
@Chizh включив твої (сподіваюсь, не проти, якщо на "ти"?) поради у відповідь meta.ukrainian.stackexchange.com/a/126/584
 
@maccstax Дякую, дуже добре, що так зробили, аби зберегти корисну інформацію для тих, хто запитуватиме те саме у майбутньому.
 
10:40 PM
@NashBridges ні. я так розумію, що користувач вважається таким, що виконав обіцянку, як відповів на 10 запитань протягом публічної бети. тобто найважливіше (з точки зору виживання сайту) — це приватна бета (і відповідати на питання — це не єдина важлива активність), але «лічильник» праціює саме так (принаймні наскільки я знаю).
 
10:53 PM
@maccstax можете звертатися на "ти", то ваше діло
 
@maccstax взагалі, як на мене, це повідомлення представляє собою проблему для нас. іноді воно справді відфільтровує неякісні питання, але в мене неодноразово було, що вже нічого додати, а воно все ще чогось хоче. (я маю на увазі, може відштовхнути деяких користувачів.)
@P.Vovk ну, у власній Facebook-групі вже оголосили (причому до того, як я помітив це взагалі :) ). щодо публікації в інших місцях — то я поки що цього робити не буду — я вже «напостився» під час попередніх етапів (і конкретно зараз це (а) некритично; (б) трішки обмаль часу). але, звісно, чим більше люди поширюватимуть інформацію — тим краще. (головне — щоби ми встигали «обробляти» нових користувачів;
ну, на декілька недосвічених користувачів у кожен момент часу має бути хоч один досвічений, що направляє їх, щоби не починався безлад. але не думаю, що публікакція про відкриття може створити таку проблему — радше проблемою буде нестача користувачів.)
@meenternet По-моєму, якщо абстрагуватися від заохочення користувачів і інших сьогоденних потреб, основне питання, яке людина має собі ставити, думаючи писати питання чи ні — це те, виграють користувачі від наявності цього запитання чи ні? Якщо якось виграють — ну, наприклад, пошук відповіді (хай і банальної) стане легшим (швидшим), то чому б не написати… але це моя думка, хтось може вважати по-іншому.
 
11:11 PM
@Chiz я так розумію, ви не в захваті - без проблем :) мені на "ви" також комфортно. p.s.: припустив таку можливість опираючись на зміст ваших порад
 
@maccstax та мені все рівно насправді :)
 
@Chiz гаразд, не сприйматиму це як докір )
от, зявилось питання, чи є якісь українські вислови, які означають порозуміння. а-ля "мир, дружба, жвачка"
 

« first day (20 days earlier)      last day (2613 days later) »